VDL Webdevelopment 

Volksuniversiteit Zaanstreek

In opdracht van Volksuniversiteit Zaanstreek ontwikkelden we een platform waar cursusaanbieders hun eigen cursussen kunnen plaatsen en onderhouden. De cursussen vallen in vooraf bepaalde categorie├źn. De aanbieder is zelf verantwoordelijk voor het invullen van zijn profiel en de informatie die over de cursussen gegeven wordt. De cursisten kunnen zich inschrijven via een eenvoudig formulier. De aanbieder neemt daarna zelf contact op met de aspirant cursist en maakt individuele afspraken. De Volksuniversiteit staat hier volledig buiten.

Deze aanpak is nieuw. In de meeste gevallen ligt het traject van inschrijving en betaling bij de betreffende Volksuniversiteit. Op deze manier is er voor de aanbieders meer eigen verantwoordelijkheid. Zij opereren als zelfstandig ondernemer.

Bij het invullen van profiel en cursusinformatie is er op het inhoudelijke vlak grote vrijheid voor de ondernemer. Op het gebied van vormgeving zijn beperkingen opgelegd. Zo zijn er geen WYSIWYG-velden beschikbaar. De ervaring leert dat zodra de aanbieders individueel artikelen kunnen opmaken er grote verschillen optreden in de look & feel van de pagina's. Dit geeft een rommelige indruk en bezoekers vinden dit storend.

Cursusaanbieders hebben via de voorzijde van de website formulieren ter beschikking voor het aanmaken van cursussen en het bewerken van profielvelden. De backend van het systeem is voorbehouden aan de beheerder van de Volksuniversiteit.

Workflow: van bezoeker tot aanbieder

Iemand die een cursus wil aanbieden doorloopt de volgende stappen.

  1. De aanbieder meldt zich aan via het formulier op de website en geeft daarbij naam, e-mailadres, telefoonnummer en een beschrijving van de cursus die hij wil geven.
  2. De aanmelding wordt ingeschoten in de backend en een notificatie wordt verzonden aan de beheerder.
  3. De beheerder van de Volksuniversiteit beoordeeld de aanmelding een neemt contact op met de aspirant aanbieder. Het kan zijn dat er al een groot aantal cursussen zijn van dit type, in dat geval zal besloten worden de cursus niet in het systeem op te nemen. In de andere gevallen gaat de procedure verder met punt 4.
  4. De aanbieder logt in op de backend en kijkt bij de aanmeldingen. Op de detailpagina kan de aanmelding met een checkbox worden goedgekeurd. Daarna wordt een gebruiker in het systeem aangemaakt. Bij het aanmaken van de gebruiker wordt een wachtwoord gegenereerd. Dit wachtwoord wordt per email verzonden naar de aanbieder. 
  5. De aanbieder kan met zijn verkregen wachtwoord en het eerder opgegeven e-mailadres inloggen en komt op zijn persoonlijke beheerpagina. Op de pagina bevindt zich een link naar de profielpagina. Hier vult de aanbieder gegevens over zichzelf in, onder andere een introductie tekst een een foto. Wanneer het profiel is opgeslagen keert hij terug naar de persoonlijke beheerpagina.
  6. Op de beheerpagina is nu ook de mogelijkheid beschikbaar gekomen om cursussen aan te maken, te bewerken en eventueel te verwijderen.

Soortgelijke toepassingen

Deze structuur is natuurlijk niet alleen voor Volksuniversiteiten te gebruiken. Je kunt dit systeem implementeren voor alle sites waarbij content wordt beheerd door aangesloten leden. Een reisorganisatie zou met dit systeem een mooie blogmogelijkheid ter beschikking kunnen stellen aan hun klanten. Zoek je ook een degelijke oplossing voor je project? Neem contact op met Jan van de Laar via 0611 104 650

Naar projecten overzicht

Ook iets nodig dat hierop lijkt?

Neem via onderstaand formulier contact met ons op.

Neem de cijfers over