VDL Webdevelopment 

Venvo Zonweringen

Soms is een opdrachtgever heel tevreden met het design van zijn website maar is hij gewoon toe aan een ander systeem. De site moet dan worden omgebouwd en de bestaande template moet worden toegepast op het nieuwe systeem. Dat is vaak heel tijdrovend. Om verschillende redenen bouwen we dan toch een nieuwe template voor de site. Immers, de bestaande template is meestal al een paar jaar oud, de onderliggende technieken dus ook. En als je een nieuwe site bouwt moet die weer een paar jaar meekunnen. Voor onze klant Venvo bouwden we de website om van Joomla naar OctoberCMS.

We hebben bij de site gekeken naar de oude website en hebben de daar toegepaste stijl in goed overleg zoveel mogelijk overgenomen. Waar we vonden dat er echt belangrijke verbeteringen mogelijk waren hebben we voorstellen gedaan en deze geĆÆmplementeerd. Zo is de informatie in de header en de artikel detailpagina's volledig opnieuw ingericht.

Maatwerk specificaties in 2, 3 of vier kolommen

Aan de inhoud van de site zijn de belangrijkste verbeteringen te vinden. Ieder product kan worden voorzien van een eigen set specificaties. Maar sommige artikelen hebben genoeg aan twee kolommen voor de specificaties, bij andere waren drie of vier kolommen nodig. We hebben hiervoor een interface gebouwd waarmee per specificatie kan worden beslist hoeveel kolommen nodig zijn. Specificaties kunnen dan op een simpele manier worden toegevoegd. Mooie extra is dat de specificaties ook achteraf te ordenen zijn d.m.v. slepen en neerzetten.

Hoofdfoto en automatsche gallery

Bij ieder artikel kan een hoofdfoto worden geplaatst. Als meerdere foto's nodig zijn kunnen in een aparte tab de afbeeldingen worden toegevoegd. Als dat gebeurd wordt automatisch een gallery toegevoegd. Hetzelfde geld voor bij een artikel behorende PDF-bestanden.

Daarnaast kan bij ieder artikel een youtube-video worden geplaatst door de betreffende link in een tekstvak te kopiƫren. Ook hiervoor geldt: indien toegepast wordt de video automatisch op de juiste plaats ingevoegd. Op de artikelpagina zijn ook functies toegevoegd om het artikel naar Facebook te posten of de pagina als aanbeveling door te sturen aan een vriend.

De opdrachtgever is erg tevreden met de nieuwe site. Het onderhouden en uitbreiden van de site wordt weer met heel veel plezier gedaan en daar gaat het natuurlijk om.

Veiliger dan Joomla of WordPress

Naast gemakkelijker is de site ook een stuk veiliger geworden. Bij het Joomla systeem is het mogelijk om vanuit iedere plaats op de server een php-bestand worden uitgevoerd. Dat kan gemakkelijk zijn voor de webontwikkelaar, maar het is heel onveilig. Bij OctoberCMS mag iedere pagina uitsluitend en alleen worden uitgevoerd vanaf de index-pagina.

De website bezoeken: www.venvo.nl


Naar projecten overzicht

Ook iets nodig dat hierop lijkt?

Neem via onderstaand formulier contact met ons op.

Neem de cijfers over