VDL Webdevelopment 

Online kennis testen

Voor een van onze opdrachtgevers bouwden we medio 2018 een systeem waarmee kennis kan worden getest. Er zijn veel van deze systemen bekend maar vaak zijn deze onnodig complex. Onze opdrachtgever wilde graag een systeem dat heel compleet was, maar het moest vooral gemakkelijk te bedienen zijn. Het toevoegen van en test of examen moest gemakkelijk kunnen worden uitgevoerd, een medewerker moest aan één dag training voldoende hebben om dit te kunnen doen.

De eerste vraag is dan "Wat moet er allemaal in zitten?" Het antwoord was simpel: Je moet toetsen kunnen doen met meerkeuzevragen. Meerdere toetsen moeten in een module kunnen worden aangeboden. Wanneer iemand een voldoende haalt moet die een certificaat kunnen downloaden. Vragen moeten in meerdere toetsen gebruikt kunnen worden zodat dubbele invoer niet nodig is.

Deze eisen leidden tot een systeem dat alle mogelijkheden biedt die nodig zijn om een goede leeromgeving in te richten. Met een minimalistische benadering is geprobeerd om het systeem zo laagdrempelig als mogelijk te houden. Tegelijk biedt de omgeving onbeperkte mogelijkheden tot uitbreiding. Zo is een blauwdruk beschikbaar voor uitbreiding om groepen deelnemers te kunnen uitnodigen en de resultaten terug te koppelen aan de opdrachtgever.

Systeem eigenschappen

Onderliggende technologie

Het systeem is gebouwd op het Laravel 5 framework. Dit PHP-framework behoort tot de beste die momenteel beschikbaar zijn. Het bevat routines voor formuliercontrole die als zeer robuust bekend staan. 

Het framework biedt zeer geavanceerde database technologie. Hierdoor zijn resultaten heel snel beschikbaar. Als CMS is OctoberCMS toegepast. Dit biedt de verzekering dat de beheerders van het toetsen-systeem over een overzichtelijke gebruikers interface kunnen beschikken waarin alleen knoppen beschikbaar zijn die ook daarwerkelijk gebruikt worden. Deze benadering zorgt ervoor dat gebruikers heel snel de weg vinden in de applicatie. 

In de applicatie worden alleen onderstaande technieken gebruikt:

Het systeem biedt mogelijkheden om animaties te embedden in vragen en antwoorden. Wanneer deze worden gebouwd in HTML-5 zullen ze op alle apparaten soepel worden afgespeeld. 

Technieken als JAVA en Adobe Flash komen in deze applicatie niet voor om redenen van beveiliging, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid.


Naar projecten overzicht

Ook iets nodig dat hierop lijkt?

Neem via onderstaand formulier contact met ons op.

Neem de cijfers over