VDL Webdevelopment 

Offerte traject systeem

Voor een van onze opdrachtgevers ontwikkelen we een z.g. offerte traject systeem. Binnen het systeem wordt de communicatie met klanten gevoerd als het gaat om het voortraject bij projecten. De bedoeling van het systeem is om tijdens de onderhandelingen alle communicatie bijeen te houden. De communicatie vanuit het bedrijf gaat vanuit het systeem naar de klant. Als de klant een reply stuurt wordt deze aan een code in de onderwerpregel herkend en in de berichtenlijn opgenomen.

Wanneer zich in de loop van het traject onduidelijkheden voordoen kunnen beide partijen de berichtenlijn terugkijken in de communicatie van het project. Dat scheelt geharrewar en het voorkomt dat onenigheid kan uitmonden in een conflict.

In de uitvoering die we voor dit bedrijf bouwen wordt ook het samenstellen van de offerte binnen het systeem uitgevoerd. Hiervoor is een aparte plugin gebouwd. In de plugin kunnen producten worden voorzien van opties. En die opties kunnen weer voorzien worden van subopties. Daarbij wordt in een boomstructuur gebouwd. Het aantal lagen is in principe onbeperkt. Hierdoor is het systeem geschikt voor heel veel soorten bedrijven.

Wanneer voor een project een offerte wordt samengesteld wordt deze vanuit het systeem als een PDF-bestand naar de opdrachtgever verstuurd. In de email waarmee dat gebeurd wordt ook een link meegestuurd waarmee de klant akkoord kan geven. De akkoordverklaring wordt direct doorgegeven aan de financiĆ«le administratie. Zij kunnen vervolgens contact opnemen met de opdrachtgever om bijvoorbeeld de aanbetaling te regelen. 

Naar projecten overzicht

Ook iets nodig dat hierop lijkt?

Neem via onderstaand formulier contact met ons op.

Neem de cijfers over