VDL Webdevelopment 

MVC model voor catalogus in twee uur tijd

Vrijdag melde zich een nieuwe opdrachtgever met de vraag of ik op korte termijn een webshop kon leveren. De shop hoefde geen afrekenfuncties te hebben. Al snel bleek dat een catalogus voor hem een veel betere keuze was.

Zo'n catalogus is niet veel meer dan een verzameling items die binnen een categorie vallen. Een beetje zoals fietsen vallen in de categorie damesfiets, herenfiets of kinderfiets. Of huizen in de categorie vrijstaand, tussenwoning etc. Geen hogere wiskunde dus.

Binnen OctoberCMS heb je dan de mogelijkheid om een plugin te bouwen volgens de codestandaard van het Laravel framework. De plugin heeft functionaliteit aan boord om via de backend items aan te maken en te koppelen aan de gewenste categorie. Bestaat de categorie nog niet? Dan maak je hem meteen aan.

Hoeveel tijd kost het bouwen van zo'n plugin dan? Nou dat valt erg mee. Voor deze opdrachtgever heb ik de hele plugin inclusief categoriekoppeling en de mogelijkheid om meerdere foto's aan een item te koppelen in twee uur tijd gebouwd. Nu is het mooie: deze klant moet nog beslissen of ik de opdracht wel ga krijgen. Ik heb hem een bedrag genoemd en gezegd dat ik een voorstel zal sturen van hoe het eruit gaat zien.

Veel mensen zullen zeggen dat dat niet zakelijk is. De kans is aanwezig dat hij naar een ander gaat en dan heb je dit werk voor niets gedaan. Maar dat is niet helemaal waar. Normaal gesproken zal ik sowieso een designvoorstel moeten doen, daar gaat uiteraard tijd in zitten. Door nu zelf twee uur tijd te investeren ben ik in staat om de klant een werkende demo te tonen, inclusief een backend die volledig functioneert.

De kans dat ik me daar een buil aan val is gering. Ik weet immers dat mensen heel hebberig worden wanneer ze een werkende backend van OctoberCMS te zien krijgen. En hoe meer die overeenkomt met de klantwens hoe overtuigender het is.

Wil jij dit ook leren?

Ben jij webontwikkelaar en wil je dit ook leren? Dat kan want dit is een van de dingen die je leert op de cursus 'Werken met OctoberCMS'. Meer weten: OctoberCMS trainingen of bel: 0611 104 650

Posted in October CMS on Feb 06, 2017