De ervaringen van Rijk de Gooijer met OctoberCMS

Rijk de Gooijer aan het werk met zijn eigen websiteToen Jan van de Laar mij belde over een nieuw CMS dat alle andere CMS-systemen naar de kroon zou steken wist ik eerst niet wat ik er mee aan moest. Ik had namelijk al een website, waar ik heel tevreden mee was, voorzien van een goed werkend CMS. Deze site had Jan een paar jaar geleden voor me gebouwd, ik had geen enkele reden om over te stappen.

Jan is echter een vakman pur sang. Hij wil altijd het beste resultaat. Dat had ie vroeger al, als reclamefotograaf, en daarin is ie niks veranderd. Dus toen ik een keer bij 'm langs ging móest ie me het nieuwe systeem laten zien.

Ik moet zeggen: wat ie me toonde was echt iets bijzonders. Ik heb als reclameman best wat gezien maar dit was anders. Het was alsof er een compleet eigen systeem rond de website was gebouwd. In de backend waren alleen dingen te zien waar de beheerder echt mee te maken heeft.

Bij de fietsenwebsite waren in de backend alleen drie knoppen te zien: Fietsen, Categorieën en Tekstblokken. Als je op Fietsen klikte kwam er een lijst met Fietsen. Bovenaan de lijst stonden vinkjes met categorieën, als je die aanvinkte selecteerde het overzicht zichzelf direct. Zo kon de eigenaar heel snel naar de juiste fiets om aanpassingen te doen. Bij de Tekstblokken stonden Homepageblok Links, Footerblok Rechts en Contactinformatie. Als je die aanklikte kwam er een schermpje waarin je de tekst kon aanpassen. Het komt er op neer dat je niks hoefde te zoeken. Alles waar je niets mee hoeft, dat was er gewoon niet. Ik werd er meteen heel hebberig van en na enig onderhandelen kwamen we uit op een schappelijke prijs waarvoor de site zou worden omgebouwd.

Website klaar, draaien maar

Na een week was het zover. Hij belde me op om te zeggen dat de site live kon en hoe ik in de backend kon komen. Ik was door mijn drukke schema niet in staat om langs te komen voor de beloofde uitleg. Maar Jan zei dat dat helemaal niet nodig zou zijn, het zou zichzelf wel wijzen. Dat bleek inderdaad zo te zijn. Toen ik inlogde bleek dat ik ook in mijn systeem alles meteen kon vinden. Alles was logisch geordend en het werkte als een trein. Het onderhouden van mijn website was nog nooit zo plezierig.

Mijn website is sneller dan ooit

Categoriescherm www.rijkswerk.nlAls art-director moet ik het natuurlijk hebben van beeld. Voor de scheiding van mijn verschillende secties maak ik gebruik van grote afbeeldingen. En hoewel ik met mijn website nooit erg te klagen had over de laadsnelheid staat de vernieuwde versie beduidend sneller op het scherm. Dat is voor de bezoekers wel zo prettig. En voor mijzelf ook: ik gebruik mijn site namelijk ook om cases aan mijn klanten te laten zien, meestal op een laptop maar soms ook op mijn mobiel. En hoewel kenners zullen zeggen dat er niet veel is veranderd is er in snelheid toch echt een verschil. Significant zelfs!

Kortom: Jan heeft niets teveel gezegd. Ik kan de overstap naar OctoberCMS dan ook iedereen aanbevelen. Gebruik je WordPress omdat dat zo gemakkelijk is? You ain't seen nothin' yet.

Wil je ook zoiets moois?

Je kunt Jan rechtstreeks bellen op 0611 104 650. Hij bijt niet.