VDL Webdevelopment 

October CMS Blog

Specificaties en andere tabellen

Gepubliceerd in October CMS op 23 March 2017

Bij het migreren van websites kom ik nogal eens tabellen tegen. Vaak om specificaties toe te voegen aan een product maar soms ook om andere informatie gestructureerd weer te geven. Dit gaan we oplossen met een repeater-field.

Items op volgorde slepen

Gepubliceerd in October CMS op 14 March 2017

Als je gebruiksvriendelijke websites wilt bouwen is een van de gewenste mogelijkheden die om items op volgorde te zetten.

LESS is more, much more

Gepubliceerd in October CMS op 09 February 2017

LESS geeft je ongekende mogelijkheden met CSS

MVC model voor catalogus in twee uur tijd

Gepubliceerd in October CMS op 06 February 2017

Blog_catalog

Rechten afregelen in October-CMS

Gepubliceerd in October CMS op 24 October 2016

In een content management systeem werken vaak meerdere mensen. Als die mensen dezelfde rechten hebben kunnen ongewilde wijzigingen plaatsvinden. Daarom is ieder goed CMS uitgerust met een systeem waar rechten kunnen worden ingesteld.

Een loop aanpassen

Gepubliceerd in October CMS op 20 October 2016

Binnen websites worden vaak verzamelingen weergegeven. Om die verzameling samen te stellen wordt de database uitgelezen. Daarna wordt het resultaat in een 'loop' uitgelezen. De loop gaat ieder item af en plaatst hem in je pagina.

Een formulier bouwen in October-CMS

Gepubliceerd in October CMS op 16 October 2016

Hoe minder plugins hoe beter. Het maken van een formulier is in October-CMS geen hogere wiskunde, dus we maken het zelf.

Yet Another Markup Language

Gepubliceerd in October CMS op 10 October 2016

Yaml-bestanden worden o.a. gebruikt om configuraties te maken. Zo is in ieder model een tweetal yaml.bestanden te vinden: columns.yaml en fields.yaml.

Rainlab Builder: handigheidjes

Gepubliceerd in October CMS op 05 October 2016

De plugin waarover ik in mijn vorige artikel schreef is onmisbaar maar kan niet de totale applicatie bouwen. Dat hoeft ook niet want daarvoor is hij niet ontwikkeld. Het is bedoeld voor z.g. Rapid Application Development: snelle applicatie ontwikkeling.

Rainlab Builder: een echte tijdsbespaarder

Gepubliceerd in October CMS op 05 October 2016

Als ontwikkelaar moet je eigenlijk vooral bezig kunnen zijn met de code die functioneel is in je applicatie. Dat klinkt vanzelfsprekend maar dat is het vaak niet. Veel code is repeterend zoals de basisstructuur van models en componenten. Gelukkig is er voor October-CMS een plugin die je veel werk uit handen kan nemen: de Rainlab Builder plugin.